Pályázaton nyert eszközök átadása

2016.12.24 23:51

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az önkéntes mentőszervezetek és tűzoltó egyesületek támogatására 2016 évben is meghirdette pályázatát. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület az idei évben is támogatást nyert, tűzoltó szak- és védőfelszerelések, és technikai eszközök beszerzésére. Az elnyert eszközök központi beszerzését követően, 2016. december 22.-én kerültek átadásra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az átadó ünnepségen először a járási mentőcsoportokban szerepet vállaló civil szervezetek részére kerültek átadásra a beszerzett eszközök. Gyenge László tű. alezredes, megyei polgárvédelmi főfelügyelő elmondta, hogy a megyében 15 szervezet, több mint tízmillió forint összegű támogatáshoz jutott. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület csapatszállító jármű beszerzésére egymillió forint összegű támogatást nyert el, az önkéntes mentőszervezetek számára meghirdetett pályázatban. A támogatási szerződésben foglaltak (és a pályázati kiírás) alapján, egy 9 személyes Opel Vivaro típusú kisbusz került beszerzésre, a megítélt támogatásból.

A mentőcsoportok részére átadott eszközök kiosztását követően, a tűzoltó egyesületek részére megítélt eszközök átadása következett. Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő tájékozatta a résztvevőket, hogy megyénkből 26 tűzoltó egyesület, közel 20 millió forint értékben nyert el támogatást. Egyesületünk itt is sikeresen pályázott, technikai eszközökre, és védőfelszerelésekre összesen 757.239- forint értékben. Egyesületünk részére átadásra került a központi beszerzésből 2 db Heros Xtreme típusú tűzoltó védősisak (142.670- ft értékben), 1 db Endress ESE 406 típusú áramfejlesztő (383.667- ft értékben), 1 db Tajfun típusú tűzoltó sugárcső (77.029- ft értékben), 1 db „B” és 3 db „C” nyomótömlő (78.541- ft értékben), és 4 db sisaklámpa Heros Xtreme tűzoltó védősisakhoz (75.332- ft értékben).

Az átadott gépjármű és technikai eszközök, ha a karácsonyfa alá ugyan nem is férnek be, de mindenképen karácsonyi ajándéknak tekinthetőek, ezzel is biztosítva a támogatást nyert szervezetek mentő-tűzvédelmi feladatainak ellátását, elismerve a civil szervezetek önkéntes munkáját.

A támogatást nyert szervezetek jelenlévő képviselői számára elsőként Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató gratulált.

Képgaléria

Fotók: Katasztrófavédelem; Bököny Község (Használtautó.hu)

Szöveg: Rubóczki Zoltán parancsnok